16 Nisan 2013 Salı

Ultrasonic Cleaner - Ultrasonik temizleyici ile takı temizliği

Bayanların en çok kullandıkları aksesuarları takılar. Ama bu takılar zamanla kararır, kirlenir ince işlemeli bölmelerine kir dolar ve bunu temizlemek oldukça güçtür. Özellikle en çok kullanılan gümüş takılardır. Tabi ki kararan da onlar. Çoğu bayanın bir çok takısı vardır. Bunun nedeni de a bu kararmış gideyim bir takı alayım veya aaaaa çok beğendim şunu da alayımdır. Bazılarının sesini duyar gibiyim. "Hepsi çok güzeller hepsindenalmak istiyorum". Bu böyle sürer gider ve bir bakmışsınız bir yığın takınız olmuş. Ama çoğu kutuda veya çekmecede durur. Artık o takılarınız çekmecede durmasın. Nasıl mı?

Ultrasonic temizleyici ile!
Nedir bu ultrasonic cleaner - ultrasonik temizleme cihazı?

Ultrasonik temizlik nedir? 

Ultrasonik dalgalar sıvı içerisinde mikron mertebesinde, hızları 500 km/saat e ulaşan, yüksek enerjiye sahip vakum baloncukları oluşturur. Sıvı içerisinde oluşturulan bu baloncuklar kirli yüzeylere çarparak patlar ve sahip oldukları enerji ile çarptıkları noktalardaki yumuşak dokuyu (yağ, karbon, tufal, kireç, kan, doku vs.) hızla parçalayıp söker. Bu işlemi suyun içerisinde bir levhayı hareket ettirdiğimizde oluşan kabarcıklara benzetebiliriz. Buradaki tek fark levhanın 1 saniyede 20.000 ila 100.000 defa hareket ettiriliyor olmasıdır. Hareketin frekansı (tekrarlanma sayısı) ne kadar büyük olursa oluşan vakum kabarcıklarının boyutu da o kadar küçük olur. Oluşan bu kabarcıklara (baloncuklara) ultrasonik kavitasyon adı verilir.
Burada akla gelen ilk soru bu baloncuklar metale veya ultrasonic cleaner içine koyulan diğer maddelere zarar verir mi olmaktadır. Oluşan baloncuklar mikron boyutundadır ve kabın kendi yüzeyine zarar veremeyecek kadar etkisizlerdir. Öte yandan boyutlarının çok küçük olması nedeniyle en ufak çatlaklara dahi nüfuz edebilirler.

Burada takı temizliğini anlattığımız için ultrasonik temizleme cihazının sadece takı temizleme özelliği üzerinde duruyoruz. Fırçayla bile çıkaramadığınız gözle görülmeyen noktalardaki kir ve kalıntıları ultrasonik temizleyici çıkarıyor.
Neler temizleyebiliriz;

Mücevher, gümüş, tüm takılar, altın vb. küpe, bilezik, broş, kolye, saat ve zincirler. Fakat bu taşlarla süslenmiş takı ve mücevherlerinizi ultrasonik temizleme cihazı ile temizlemeyiniz. Opal, zümrüt, tanzanit, malakit, turkuaz, lapis ve mercan gibi değerli taşlara gözenekli yapılarından dolayı ultrasonik temizleme yapılmaz.
Antika para ve sikke temizliğinde kullanılan özel imalatımız  PRO ANT-010 ile takılarınızda da mükemmel sonuç alabilirsiniz.

Şimdi artık aşağıdaki videoya bir göz atın. Önceleri nasıl sonra nasıllar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder